Carrefour a anunțat semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize ce presupune preluarea activităților Cora din România, incluzând 10 hipermarketuri și 8 magazine Cora Urban, precum și preluarea celor aproximativ 2400 de angajați.

Această tranzacție va consolida prezența Carrefour în România, prin hipermarketurile și formatele de proximitate; acestea vor fi transformate ulterior în magazine ale brandului Carrefour și adaptate formatelor sale.

Tranzacția este supusă aprobării de către autoritățile abilitate în domeniul concurențial și se așteaptă a fi finalizată până la sfârșitul anului 2023.

În ultima perioadă apăruseră zvonuri despre această tranzacție, una dintre cele mai mari din România după 1989. Cora împlinea anul acesta două decenii de prezență pe piața din România și de un an avea un nou CEO.

Compania Carrefour este determinată să-și continue creșterea pe piața locală. Această achiziție contribuie la rețeaua noastră cu două formate principale – hipermarketuri și magazine de proximitate. Prin acest proces vom adăuga 10 noi hipermarketuri pentru o acoperire națională cât mai bună. Îmi propun să asigur o tranziție cât mai bună pentru toate părțile implicate – de la noii noștri colegi, furnizori sau viitori clienți” a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Primul hipermarket Cora din România a fost deschis la 1 octombrie 2003, pe locul unde era fabrica de betoane Granitul, în urma unei investiții de 50 de milioane de euro. Până la proaspăta preluare Carrefour, marca era deținută de grupul Louis Delhaize, ce are un număr de peste 30.000 de angajați la nivel european și a cărui cifră de afaceri a fost de peste 8 miliarde de euro în 2021. (sursa: wall-street.ro; foto: imagine ilustrativă)