Un elev de la Liceul Tehnologic Dărmăneşti, judeţul Bacău, a fost condamnat şi obligat să achite daune morale unei eleve minore pe care a şantajat-o cu o fotografie compromiţătoare realizată pe când aceasta avea 10 ani, scrie adevarul.ro.

Elevul-inculpat, Alexandru George C. (18 ani), a fost condamnat de Judecătoria Bacău la 1 ani şi 10 luni închisoare cu suspendare, fiind obligat de instanţă să respecte un program de supraveghere timp de 2 ani, perioadă în care va trebui, printre alte obligaţii, să urmeze un curs de reintegrare socială şi să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În plus, elevul găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de şantaj, a fost obligat de judecători să achite victimei 15.000 de lei daune morale şi 3.000 de lei daune morale, fiind avertizat că în cazul în care nu îşi va onora obligaţiile civile se va dispune revocare suspendării pedepsei.

“Persoana vătămată minoră B.A.M. a primit prin intermediul aplicaţiei Instagram pe telefonul mobil personal un mesaj scris expediat de către utilizatorul dani.manole.54 cu textul „ bună prinţeso, pentru mai multe detalii te aştept să accepţi cererea de pe Facebook şi să vedem cum discutăm şi să nu ne facem de râs,  părerea mea”.

Mesajul era însoţit de o fotografie în care persoana vătămată apărea în bustul gol, fotografie făcută când avea vârsta de 10 ani. Despre acea fotografie, persoana vătămată precizează că îi aparţine şi la data când a fost făcută i-a trimis-o unei singure persoane pe nume F.A.M., fiind prietene.

Urmare a acestui mesaj, persoana vătămată a răspuns utilizatorului dani.manole.54 cu textul „bună, nu ştiu cine eşti sau ce vrei de la mine, dar te-aş ruga să nu faci nimic cu poza aceasta. Putem discuta şi aici să vorbim” şi nu a accesat aplicaţia Facebook, aşa cum i-a indicat interlocutorul, se precizează în actul de sesizare a instanței.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI