Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au documentat activitatea infracţională a unui tânăr de 26 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de delapidare.

În fapt, acesta este bănuit că, în perioada 05.03-28.03.2019 ar fi sustras din patrimoniul unei societăți comerciale, sume de bani și bunuri, prejudiciind astfel societatea angajatoare cu suma de 3.500 de lei. Astfel, bănuitul, în calitate de angajat al unei firme de curierat, și-ar fi însușit din patrimoniul persoanei juridice sume de bani, încasate de la destinatarii unor expediții luate în gestiune și livrate de acesta.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au înaintat dosarul penal Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de trimitere în judecată.

Infracțiunea de delapidare este incriminată de art. 295 alin. 1 din C. pen. cu următorul conținut: însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)