Accidentul s-a petrecut pe raza comunei Sascut, în seara zilei de 6 martie. În timp ce biciclistul a fost necesar să fie internat în spital, conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, aparatul etilotest indicant valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 06 martie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment cu victimă, pe DJ 119.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că un bărbat de 63 ani, din comuna Sascut, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza aceleiaşi localităţi, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depăşire, intrând în coliziune cu un localnic de 45 ani care se deplasa cu bicicleta pe sensul opus de mers, fără a avea bicicleta echipată corespunzător şi fără a purta îmbrăcăminte fluorescent- reflectorizantă.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a biciclistului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Bacău, unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, fiind necesară internarea.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată. De asemenea, conducătorii de biciclete trebuie să aibă asupra lor actul de identitate.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău