Un bărbat, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a murit, aseară (n.r.- vineri, 24 august), în jurul orei 22.00, pe strada Cașinului din Onești, în apropierea unei ghene de gunoi, vizavi de calea de acces către fostul bazar.

Bărbatul probabil că se întorcea spre casă când i s-a făcut rău și a căzut ca secerat pe spațiul verde de lângă ghena de gunoi de pe strada Cașinului nr. 13, într-o zonă întunecoasă. Acesta a fost descoperit de un bărbat care trecerea întâmplător prin acel loc, aflându-se la plimbare cu soția.

Puiu Cezar Plutașu, de profesie asistent medical în cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești, la Blocul Operator, a simțit că lucrurile nu sunt în regulă și a sunat imediat la “112”.

I s-a comunicat că nu există nicio salvare disponibilă în clipa respectivă, moment în care, având pregătirea necesară, nu a mai stat pe gânduri și a început de unul singur să efectueze manevrele de resuscitare ale bătrânului aflat la pământ.

La fața locului a ajuns și un echipaj de poliție, apoi și o ambulanță (în circa 10 minute de la sesizarea cazului la „112”), echipajul medical continuând manevrele de resuscitare, timp de mai bine de 40 de minute.

Din nefericire, bărbatul nu a mai putut fi adus la viață. “Când l-am descoperit noi și l-am analizat nu mai avea puls, nu mai avea nimic. Cine știe de când era căzut acolo fără să-l vadă nimeni, fiindcă era într-o zonă mai întunecoasă, lumina stradală nu ajungea acolo chiar cauza copacilor. A trebuit să-l mutăm din poziția în care l-am găsit căzut într-o poziție astfel încât să putem efectua manevrele de resuscitare și să i se poată oxigena creierul. Nu mă pot pronunța asupra cauzei decesului, pot să spun doar că făcuse puține spume la gură. Am înțeles de la vecini că suferea de anumite afecțiuni cardiace”, ne-a declarat asistentul care s-a străduit să-I acorde primul ajutor bărbatului.

Polițiștii criminaliști au studiat cu atenție corpul neînsuflețit al bărbatului și nu au găsit urme de violență. Acesta era îmbrăcat curat, într-o pereche de pantaloni de stofă, o cămașă bleu cu mânecă scurtă și maieu alb, iar în picioare purta o pereche de pantofi negri. Nu părea să fi consumat alcool, cel puțin nu în cantități însemnate.

Cel mai probabil, bărbatul a suferit un infarct, dar cauza decesului va fi stabilită de medicii legiști.

Vecinii decedatului spun că acesta trăia singur, fiind divorțat, fosta soție și copiii săi, pare-se o fată și un băiat, stabilindu-se în străinătate.