Viitorul Curița a reușit, chiar înaintea startului oficial în noul sezon – astăzi, ora 18.00, cu UZU Dărmănești, în deplasare – să umple golurile lăsate de plecările lui Tudorache, Denis Botezatu și a lui Padovei.

Gruparea de lângă Onești a perfectat deja transferurile a cinci jucători, trei dintre ei venind de la rivala din sezonul trecut, Gauss Bacău. Este vorba despre Silviu Ionuț Furtună, 27 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv, despre Ștefan Iulian Neagu, 25 de ani, fundaș central și despre Dragoș Constantin Petrache, 27 de ani, portar.

Ionuț Furtună este nimeni altul decât marcatorul singurului gol al manșei întâi din barajul de promovare în Liga a 3-a, FC Albești – Gauss Bacău 0-1, din iunie.

Toți trei au venit la Onești semnând cu Viitorul contracte pe câte trei ani.

Descoperit de Sdrobiș, apreciat de Săndoi

O altă achiziție interesantă realizată de echipa lui Costică Ene este cea a mijlocașului stânga George Robert Ardeleanu, 19  ani, care a venit sub formă de împrumut, pe un sezon, de la Sporting Pitești. Ardeleanu este oneștean (locuiește în cartierul Dallas) și este produsul profesorului Nelu Sdrobiș, la FCM Dinamo Onești.

În această vară, Ardeleanu s-a pregătit sub comanda lui Emil Săndoi, la FC Argeș, grupare din Liga a 2-a, fiind un jucător promițător, însă s-a considerat că e mai bine să fie cedat la Onești, pentru a avea mai multe șanse de joc.

Nu în ultimul rând, a mai venit Radu Vătămanu (27 de ani, atacant), liber de contract.

“Vom avea un meci dificil cu Uzu Dărmănești, probabil că asistența va fi numeroasă, cei de acolo aflându-se în plină sărbătoare a zilelor orașului. Dar suntem pregătiți să câștigăm, nici nu concepem alt rezultat decât victoria”, a spus Adrian Andronache, unul dintre finanțatorii Viitorului Curița.

Gauss s-a desființat!

Altfel, Gauss Bacău, rivala din sezonul trecut a Viitorului Curița, s-a retras din campionatul Ligii a 3-a, clubul desființându-se. “FRF ia act de cererea de retragere a clubului ACS Gauss Bacău aprobă completarea locului vacant astfel apărut cu echipa a doua a clubului FC Botoșani conform solicitării acestuia. Ca urmare a celor anterior menționate constată dezafilierea de drept a clubului ACS Gauss Bacău, se arată într-un comunicat al FRF.