Accidentul s-a petrecut în această dimineață (n.r. – joi, 31 august), la ora 05.06, pe drumul național DN2, pe raza localității Nicolae Bălcescu, situată la 12 kilometri de municipiul Bacău.

Imediat, la locul producerii evenimentului rutier s-au deplasat patru echipaje de pompieri salvatori cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD.

La sosirea la fața locului militarii au constatat faptul că în accidentul rutier a fost implicat un autotren, înmatriculat în județul Suceava, încărcat cu produse alimentare și un camion, înmatriculat în județul Giurgiu, încărcat cu produse din carne. Totodată, salvatorii au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime. În capul tractor al autotrenului se aflau doi bărbați cu vârsta de 53 de ani (conducătorul auto) și respectiv 23 de ani. Cele două victime conștiente erau blocate între fiarele contorsionate ale cabinei, fiind necesară intervenția pompierilor pentru extragerea acestora. Cea de a treia victimă a fost conducătorul auto al camionului, în vârstă de 24 de ani.

Toate cele trei victime au fost preluate de către echipajele SMURD pentru evaluare și acordare a primului ajutor medical. Bărbații în vârstă de 23 și 24 de ani au suferit escoriații și traumatisme craniene, refuzând însă transportul la spital. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a suferit contuzii la nivelul capului și membrelor, fiind transportat de către echipajul SMURD de terapie intensivă la Spitalul de Urgență Județean Bacău.

Pompierii militari au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor specifice și au deconectat bornele de la acumulatorii vehiculelor implicate.

Sursa: comunicat de presă ISUJ Bacău