Antreprenorul Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor de drumuri din România, întâmpină rezistență în demersul său de preluare a combinatului Oțelu Roșu din Caraș Severin, din partea conducerii și acționariatului companiei insolvente care are în proprietate activele unității de producție siderurgică, scrie profit.ro.

În februarie, o firmă a familiei Umbrărescu, Eco Wind Power SRL, a cumpărat creanța garantată de peste 123 milioane lei a ANAF asupra proprietarului combinatului, Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME). Aceasta reprezintă peste 81% din totalul masei credale a companiei, de 151,7 milioane lei.

Ulterior, administratorul judiciar al companiei proprietare, Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), a trimis notificare de reziliere a contractului din septembrie 2022 prin care activele combinatului au fost închiriate unei alte firme, MF Industry & Asset Management SRL, care este controlată indirect de Alexandru Rotaru din Republica Moldova, administratorul special al LDME și deținător al unei participații de 30% la unul dintre cei doi acționari principali ai LDME, Omnisteel SRL de peste Prut.

Omnisteel și Sunningwell International Polska, societate din Polonia fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, au fiecare câte 49,09% din capitalul LDME.  Acționari minoritari la LDME, cu câte 0,91%, sunt traderul de produse metalurgice West Trade SA din Polonia și firma românească Metary SRL, a aceluiași Alexandru Rotaru din Republica Moldova.

MF Industry & Asset Management SRL a lui Rotaru, care avea închiriate activele combinatului Oțelu Roșu de la LDME, a contestat în instanță rezilierea contractului de închiriere, procesul fiind pe rol.

În plus, LDME, prin Rotaru ca administrator special, a contestat și preluarea creanței ANAF de către firma familiei Umbrărescu, precum și tabelul definitiv al creditorilor publicat de administratorul judiciar, în care Eco Wind Power SRL apare drept creditor majoritar privilegiat. (foto: imagine ilustrativă)

Articolul integral AICI