Un bărbat în vârstă de 37 ani a fost arestat preventiv după ce în decurs de câteva zile a fost prins de două ori conducând beat şi cu permisul suspendat un autoturism, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

 Prima infracţiune a avut loc pe data de 3 iunie, atunci când bărbatul a fost depistat conducând cu o alcoolemie de peste 2,6 la mie, fapt pentru care i-a fost reţinut permisul de conducere.

De asemenea, poliţiştii au constatat că autoturismul are certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numere retrase.

Marţi, bărbatul a fost depistat la volanul aceluiaşi autoturism, în localitatea Nicolae Bălcescu.

„Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, comisarul Cătălina Păduraru.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

„Polițiștii Compartimentului de Ordine Publică Bacău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au administrat probatoriul și au dispus măsura reținerii unui bărbat de 37 ani, pentru 24 de ore, după ce ar fi fost depistat de două ori conducând un autoturism cu alcoolemii de peste 1 la mie și cu permisul de conducere suspendat. Cel în cauză a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile.

Polițiștii Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea în localitatea Nicolae Bălcescu un autoturism fără numere de înmatriculare și sub influența alcoolului.

Cel în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate în baza de date a Poliției Române a rezultat că, acesta figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, iar autoturismul condus are certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare retrase.       

De asemenea, bărbatul a fost depistat de polițiști la data de 03 iunie a.c., conducând acelasi autoturism având certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numere de înmatriculare retrase și cu o alcoolemie de 1,33 mg/l, la acel moment fiindu-i reținut permisul de conducere și întocmindu-i-se dosar penal.

După administrarea probatoriului, polițiștii l-au reținut pe cel în cauză pentru 24 de ore și l-au introdus în Arestul I.P.J. Bacău.

Ulterior, acesta a fost prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având plăcuțele de înmatriculare retrase, cu dreptul de a conduce suspendat și sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al IPJ Bacău. (foto: captură video)