Numele meu este Gheorghiță Anca Andreea și, în urmă cu 1 lună, fetița noastră, Teodora, acum în vârstă de 6 luni, a fost diagnosticată cu cancer, HEPATOBLASTOM, o tumoră malignă hepatică la ficat cu dimensiuni ale formațiunii de 57 mm oblic AP / 51 mm LL / 60 mm CC, situată în segmentele hepatice V și VI, cu câteva adenopatii în hilul hepatic cu ax scurt de până la 9 mm.

Diagnosticul a fost pus în urma unui CT/RM toracic nativ și RM abdomen cu substanță de contrast IV și în urma rezultatelor de la analizele de sânge unde AFP ( alfa fetoproteina) seric este 31656,80 UI/Ml, care în mod normal ar fi trebuit să fie < 6,70 și 38304,73 ng/mL, care în mod normal ar fi trebuit să fie < 8,11.

Medicul ne-a spus că copilul nostru s-a născut cu această boală, dar nu a prezentat niciun semn până la vârsta de 5 luni, acum fiind în stadiul 2 de boală. Această boală afectează foarte rar copii sub 2 ani. De aici a început lupta vieții noastre la Spitalul Clinic de Urgența pentru Copii – Pediatrie 2, unde este și secția de Oncologie. Pe data de 27.08.2018 fetița noastră a fost operată pentru biopsie și apoi am început chimioterapia Bloc 1 CCDP cu citostatice ( cisplatin ) 2,6 mg/kg, pev continuă de 24 ore cu prehidratare 12 ore și posthidratare 24 ore.

Medicii ne-au spus că HEPATOBLASTOMUL nu se operează în România, ci în străinătate și ne-au încurajat, ne-au întărit pentru a face față cumplitei boli, ne-au spus că vom face 4 serii de citostatice după care va fi nevoie de operație urgent, deoarece operația este foarte complicată și riscantă.

În ciuda tratamentului foarte agresiv, Teodora este un copil vesel și plin de viață, este puternic și ne face și pe noi să fim puternici. Am trimis rezultatele la clinici din Germania, Belgia și Austria, pentru a vedea cât costă această operație și va trebui să plecăm imediat după ultimul bloc de citostatice.

Mulțumim familiei și prietenilor noștri care ne sunt alături în aceste cumplite momente, dar și oamenilor care nici nu ne cunosc și ne oferă sprijin financiar în conturile de mai jos, și ne rugăm ca fiica noastră să primească șansa la viață.

Atașăm alăturat documente doveditoare.

CONTUL IBAN ÎN LEI RO90BTRLRONCRT0057028702 deschis pe numele ANCA ANDREEA GHEORGHIȚĂ, la BANCA TRANSILVANIA

CONTUL IBAN ÎN EURO RO67BTRLEURCRT0057028701 deschis pe numele ANCA ANDREEA GHEORGHIȚĂ, la BANCA TRANSILVANIA – SUCURSALA MIERCUREA CIUC –

SWIFT: BTRLRO22

 

Pentru PFA, NOTARI, AVOCAȚI care vor să ajute!!!

ART. 68 – Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate

(5) Următoarele cheltuieli sunt deductibile limitat:

  1. a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum și pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

(6) Baza de calcul se determină ca diferență între venitul brut și cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol.

 PENTRU SOCIETATI
ART. 25 – Cheltuieli
i) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările și completările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situațiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
  2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.

Mecenatul

Potrivit art. 1 alin. (3) din Legea nr. 32/1994, mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligație de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfășurarea unor activități în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau științific – cercetare fundamentală și aplicată.

La baza operațiunii de mecenat stă un contract care se încheie în formă autentică și trebuie să includă următoarele elemente:

  • obiectul contractului;
  • durata acestuia;
  • valoarea aferentă bunurilor materiale sau mijloacelor financiare care fac obiectul contractului.

. Implicațiile acțiunilor de sponsorizare și mecenat asupra calculului impozitului pe profit
Din punctul de vedere al impozitului pe profit, conform art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul fiscal, nu sunt deductibile cheltuielile de sponsorizare și/sau  mecenat și cele privind bursele private, acordate potrivit legii, însă contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  • 0,5% din cifra de afaceri;
  • 20% din impozitul pe profit datorat.