Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 18 ianuarie – 15 februarie 2021. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea până la mijlocul lunii februarie, notează observatornews.ro.

Potrivit prognozei pentru intervalul 18 ianuarie – 15 februarie 2021, în următoarele zile, România va fi lovită de un vortex polar.

Vor fi minime de minus 20 de grade Celsius, anunță specialiștii.

De joi, însă, se încălzește.

„Din 21 ianuarie, revenim la maxime de peste 10 grade Celsius. Este o diferență destul de mare, o încălzire bruscă la mijlocul săptămânii viitoare”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

În perioada 18 – 25 ianuarie, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în vest și nord-est. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, dar și local excedentar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 25 ianuarie – 1 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a țării. Cantitățile totale de precipitații vor fi excedentare în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și în zona montană aferentă.

În săptămâna 1 – 8 februarie, temperaturile medii ale aerului se vor situa peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o tendință ușor excedentară, local, în regiunile vestice și sudice, potrivit ANM.

În săptămâna 8 – 15 februarie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. (foto: observatornews.ro)