Restaurantele vor fi redeschise treptat, în intervalul 16 mai – 15 iunie, conform planului propus autorităților de către proprietarii localurilor, mai întâi cu o distanță de 1,5 – 2 metri între mese, cu maximum 8 locuri la masă și cel mult 200 de clienți primiți în același timp, sunt noile reguli gândite în HORECA, au transmis reprezentanții industriei pentru Profit.ro.

Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotată cu un ecran de protecție din plexiglass, iar angajații vor purta obligatoriu mască și mănuși și le va fi verificată temperatura la intrarea în tură.

De la 1 iunie, spațiile închise (restaurante, baruri, cafenele, autoserviri) vor putea primi clienți până la 50% din capacitate.

PROIECTUL #redeschidemrestaurante

16 MAI 2020 CAEN: 5610, 5621, 5629, 5630

FAZA 1

Data: 16 mai 2020

Spații: a) TERASE INDEPENDENTE ȘI TERASE INTEGRATE UNITĂȚILOR PUBLICE DE ALIMENTAȚIE b) UNITĂȚI TAKE AWAY CU SERVIRE LA INTERIOR

Condiții:

  1. Terase independente și integrate unităților de alimentație
  • Distanță socială ( distanță între mese 2 metri, mese de maximum 8 pax, )
  • Unitatea va putea găzdui/acomoda un număr de maximum 200 de persoane în același timp.
  • măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
  • dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
  • instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 în fiecare meniu.
  1. Unități Take Away cu servire în interior
  • Limitarea accesului în interiorul locației potrivit numărului de case de marcat deschise/kioskuri, cu păstrarea distanței de 1,5 metri între stațiile de preluare comenzi. În cazul în care există mai mulți clienți decât numărul de stații de servire, zona de așteptare va fi în fața unității, cu păstrarea distanței între clienți de 1,5 metri ;
  • Fiecare casă de marcat/ punct de servire va fi dotat cu ecran de protecție din plexiglass;
  • Regulile de distanțiere socială vor fi afișate la loc vizibil la intrarea în unitate, angajații unității având obligația de a verifica și asigura respectarea lor.
  • măsuri sanitare obligatorii angajați ( mască, mănuși, măsurarea temperaturii angajaților la intrarea în tură );
  • dotarea locațiilor cu dozatoare de gel sanitarizant,
  • igienizarea și dezinfectarea programată a spațiilor de lucru ,
  • instrucțiuni pentru protecția împotriva COVID19 la fiecare stație de marcat.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI – Cuprinde Faza a 2-a (de la 1 iunie) și Faza a 3-a (de la 15 iunie).