Președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu, susține, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că “autoritățile PNL, disperate și inconștiente, pun umărul la mușamalizarea infecțiilor cu virusul COVID-19 pe zona Dărmănești – Comănești”. La Centrul de recuperare Dărmănești, 5 persoane au fost testate pozitiv la Covid19, iar alte 40 stau acasă, în izolare, cu simptome specifice infecției, dezvăluie Brașoveanu.

 TEXTUL INTEGRAL AL MESAJULUI PREȘEDINTELUI CJ BACĂU

OPRIȚI mușamalizarea cazurilor de Covid-19 pe zona Dărmănești – Comănești!

În joc sunt viețile oamenilor!

Disperarea și inconștiența cu care autoritățile PNL pun umărul la mușamalizarea infecțiilor cu virusul Covid-19 pe zona Dărmănești – Comănești mă revoltă!

AJUNGE!

În joc sunt viețile oamenilor, nu joaca de-a politica a unor primari cinici și nesăbuiți, care nu mai știu pe unde și cum să scoată cămașa.

La Centrul de recuperare Dărmănești 5 persoane au fost testate pozitiv la Covid-19, iar alte 40 stau acasă, în izolare, cu simptome specifice infecției.

Cum centrul nu e spital, e clar ca virusul a fost adus din afara locației, mai precis din oraș!

Firul unuia dintre cazuri – preluat în îngrijire de Spitalul Buhuși – duce tocmai la Apa Serv Comănești, iar primarul Miron (PNL) muncește de zor să acopere focarul de infecție de acolo.

Cât vor mai tolera, cu bună știință, autoritățile PNL (Prefectură & DSP) dezastrul epidemiologic din parohiile primarilor PNL de la Dărmănești și Comănești?

Cât vor mai umple cu cazuri covid spitalele din Bacău, Onești și Buhuși, doar pentru a salva obrazul gros al propriilor primari?

Dacă tot am fost anunțați că la spitalul din Comănești va fi instalat foarte curând un aparat PCR de testare, de ce nu sunt trimise acolo cazurile de infecție din zonă?

De ce faceți politică din covid, dlor de la Prefectură și DSP?

De ce primarii PNL contează mai mult pentru voi decât sănătatea oamenilor din zona Dărmănești – Comănești?

P.S. – DSP a testat angajații căminului pentru persoane vârstnice Răchitoasa. Au fost testați 37 de angajați, toate testele fiind negative.