În această dimineață, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci, împreună cu cei specializati în arme, explozivi si substanțe periculoase, criminalisti și luptători pentru acțiuni speciale au desfășurat 6 percheziții pe raza comunei Ungureni, la persoane bănuite de comiterea unor delicte silvice – ȘTIREA INIȚIALĂ AICI.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării, 5 drujbe mecanice și 12 m.c material lemnos. Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

De asemenea, în perioada 18-20 Ianuarie a.c, polițiștii I.P.J Bacău, cu sprijinul de specialitate al reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Bacău au acționat în sistem integrat pentru verificarea modului de respectare a normelor silvice.

Au fost verificate 21 de obiective, din care, 3 exploatări forestiere și 18 depozite și instalații de debit material lemnos.

Au fost aplicate 82 de contravenții, din care 16 in domeniul silvic și a fost confiscată fizic și valoric, cantitatea de 269 m.c material lemnos, în valoare de 97.000 de lei.

Totodată, au fost constatate în flagrant delict 5 infracțiuni, din care 2 ce privesc tăieri ilegale și furt de arbori și 3 infracțiuni de fals informatic cu privire la avize de însoțire a materialelor lemnoase emise  în mod fictiv, fiind întocmite dosare penale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru. (foto: captură video)