Un proiect extrem de important pentru cea mai mare parte a comunității din Gura Văii, cel referitor la alimentarea cu apă potabilă curentă a comunei, își va găsi până la urmă finalitatea, după ce a zăcut în sertare timp de șase ani exitând chiar riscul pierderii finanțării.

Primarul comunei Gura Văii, Silviu Tinei, a semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor privind realizarea rețelei de alimentare cu apă a localităților Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava și Capăta.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape două milioane de euro (8,5 milioane de lei), Termenul de execuție este de jumătate de an din momentul în care primarul va da ordinul de începere a lucrărilor!

,,Cea mai mare investiție de după Revoluție și, evident, după asfaltarea DJ 119 de către Consiliul Județean Bacău, se concretizează, pas cu pas, ridicând comuna Gura Văii din colbul uitării pe drumul spre normalitatea anului 2022. Mai greu decât să gândești proiecte noi de dezvoltare este să nu le abandonezi pe cele îngropate de administraţiile anterioare! Deși avea finanţare din 2016, administrația liberală nu a reușit să termine execuția lucrării, poziționând comuna Gura Văii pe un loc rușinos, între puținele comune care nu au terminat PNDL I.

Iată că astăzi semnăm contractul de execuţie al lucrării care va face ca apa potabilă să curgă la robinete și dumbrăvenii, căpetenii, motoceștenii, păltinățenii sau cei din Temelia nu vor mai fi nevoiți să o aducă de la 40 de metri adâncime, din fântânile care seacă una după alta.

Efortul bugetului local este unul consistent, de aproximativ 1.700.000 de lei, dar ne-am făcut bine temele, am economisit și strâns cureaua în 2021 pentru ca astăzi să ne mândrim cu un excedent bugetar de peste 1.100.000 de lei ce va merge, fără echivoc, către cofinanțarea lucrării. Sunt convins că echipa PSD Bacău va susține și anul acesta, prin alocări bugetare, dezvoltarea comunei Gura Văii. Constructorul să aibă garanția că îi suntem alături, un partener loial, ne punem toată speranța și încrederea în renumele său și îi oferim șansa de a intra în frumoasa istorie a comunei Gura Văii cu o lucrare executată pe măsură”, a declarat primarul Silviu Tinei.

Prezent astăzi alături de primarul Silviu Tinei, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Gelu Panfil, a ținut să remarce faptul că „un proiect eșuat al administrației precedente a fost salvat de primarul Tinei!”

„Omul sfințește locul! Comuna Gura Văii avea nevoie de o schimbare de ritm! După 15 ani de guvernare de dreapta, în care localitatea a rămas codașă la toate capitolele, Gura Văii renaște! Astăzi, primarul Silviu Tinei, împreună cu echipa social democrată care a preluat frâiele comunei, a semnat contractul de execuție pentru realizarea obiectivului de investiții „Alimentare cu apă a localităților Temelia, Păltinata, Motocești, Dumbrava, și Capăta”.

Un proiect eșuat al administrației precedente a fost salvat de primarul Tinei!

Ce nu a putut face administrația de dreapta în 15 ani de mandat, se face în mai puțin de doi ani de la preluarea mandatului.

Spor la treabă constructorilor pe care îi asigurăm de tot sprijinul!”, a menţionat vicepreşedintele CJ Bacău.