Trei pacienți din județul Iași, cu vârste cuprinse între 42, 61 și 68 de ani, au fost depistați pozitiv cu noua tulpină Delta! Bărbatul de 42 de ani se află în stare gravă! Alți șapte pacienți din județul Bacău au fost confirmați cu această tulpină contagioasă. Printre cei șapte se află o familie întreagă, reîntoarsă din Norvegia, formată din șase membri, printre care și un copil de 3 ani, scrie bzi.ro.

Ieri au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina Delta în Iași! Medicii ieșeni sunt în alertă după ce mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu noua tulpină. În total, zece persoane au fost confirmate ieri, 6 iulie 2021. Trei pacienți din județul Iași, care au fost depistați cu noua tulpină, au vârste de 42, 61 și 68 de ani. Și o familie întreagă din județul Bacău este contaminată cu noua tulpină.

„Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase «Matei Balș». Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău. Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Un bărbat de aproximativ 42 de ani este în stare gravă în secția de Anestezie și Terapie Intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Acesta este din județul Iași și a fost confirmat ieri cu noua tulpină Delta. Ieșeanul s-a întors din Irlanda, iar medicii au suspectat de la primele simptome că acesta este infectat cu noua tulpină. Bărbatul a început să se simtă rău imediat ce a ajuns în țară. După mai multe zile de internare, medicii ieșeni au început secvențierea pentru a avea un rezultat concret. Din nefericire, s-a dovedit că acesta era purtătorul tulpinei Delta.

Toți cei zece pacienți confirmați pozitiv cu noua tulpină Delta s-au prezentat la spital cu febră și tuse. Medicii ieșeni au precizat că aceștia prezentau disfuncție respiratorie. Doar unul dintre cei zece pacienți se află în stare gravă, ceilalți sunt stabili și rămân sub supraveghere.