Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a ținut să le transmită un mesaj foarte clar elevilor și profesorilor, care începând cu data de 2 februarie vor intra în vacanța intersemestrială. 

Elevii care își făceau speranțe că nu vor mai ajunge la școală zilele următoare în contextul gripei și că vor intra direct în vacanța intersemestrială, au fost lecuiți de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

„Este ultima săptămână din semestru, se încheie situaţia şcolară şi noi nu putem bulversa situaţia”, a declarat Ecaterina Andronescu, la un post de televiziune.

Prin urmare, începând de luni, 28 ianuarie, elevii vor reveni șa școală.

Aproape 100 de cazuri de gripă s-au consemnat numai în școlile din București, în acest an. Din acest motiv, s-a luat decizia ca școlile să rămână închise și vineri, 25 ianuarie, după ce joi, 24 ianuarie, nu s-a învățat, ziua în care se sărbătorește Unirea Principatelor Române fiind declarată, oficial, zi liberă.

Ecaterina Andronescu a precizat, în legătură cu pericolul de îmbolnăvire cu virusul gripal, că „triajul se face în fiecare dimineaţă foarte serios, în fiecare şcoală”.

Pe de altă parte, ministrul Andronescu a făcut un apel către părinţi să nu-i ducă pe copii la şcoală dacă sunt bolnavi.

Elevii și profesorii vor intra în vacanță intersemestrială pe 2 februarie. Vacanța va dura doar o săptămână, cursurile urmând să se reia luni, 11 februarie, când va fi prima zi de școală din semestrul al II-lea.