Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, că școlile vor fi închise în preajma alegerilor locale, pentru a se putea pregăti secțiile de votare. Totodată, premierul a precizat că este nevoie de o zi pentru a se asigura dezinfecția sălilor de curs, după scrutin, informează observatornews.ro.

“Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a declarat Orban.

Ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat, tot vineri seară, că toate unitățile de învățământ din țară vor fi închise 3 zile, în perioada alegerilor locale. Astfel, școlile, grădinițele și liceele de pe întregul teritoriu al României vor fi închise de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie (inclusiv).

Alegerile locale vor avea loc duminica viitoare, pe 27 septembrie, urmând a fi organizate peste 18.000 de secţii de votare, cele mai multe în unităţi de învăţământ.