Poliţiştii au identificat trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 43 de ani, care, în noaptea de 23/24 august a.c. ar fi sustras două cabaline de pe islazul din Comăneşti.

La data de 17 septembrie a.c, poliţiştii din Comăneşti au depistat şi identificat trei bărbaţi, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 23/24 august a.c, cei trei ar fi sustras două cabaline de pe islazul din Comăneşti, cauzând un prejudiciu de aproximativ 9.000 de lei.

Bănuiţii sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat şi se află sub control judiciar.

Pentru prevenirea furturilor de animale, poliţiştii vă recomandă:

– Cetăţenii, mai ales cei care locuiesc în zonele mărginaşe şi izolate, trebuie să-şi împrejmuiască curţile cu garduri solide, iar porţile atât de acces cât şi cele din interiorul curţii, să le asigure cu încuietori sigure (zăvoare sau lanţuri cu lacăte);

– Noaptea în curte, în apropierea anexelor unde sunt adăpostite animale şi păsări, lăsaţi un bec aprins pentru a avea posibilitatea să observaţi din locuinţă, eventualii hoţi şi nu ei pe dumneavoastră, când ieşiţi din casă;

– Asiguraţi corespunzător uşile grajdurilor (cu lacăte, drugi);

– Un câine „bun”, liber prin curte în timpul nopţii, este un motiv în plus ca hoţii să renunţe la intenţiile lor; – Nu invitaţi şi nu primiţi în curte persoane străine, care, sub pretextul că vând mărfuri ori cumpără animale sau cereale, vă vor cunoaşte curtea, împrejurimile şi obiceiurile dumneavoastră;

– Nu lăsaţi animalele nesupravegheate pe islaz, câmp sau alte locuri;

– Nu amplasaţi grajduri, adăposturi, stâne la distanţe mari de localităţi, fără să fie păzite de cel puţin doi paznici, dotaţi cu telefoane mobile şi instruiţi cum să acţioneze în caz de urgenţă.

– În cazul în care constataţi că în curte se află un hoţ, nu uitaţi că cea mai bună armă este strigătul, alarmarea vecinilor şi, nu în ultimul rând, sunaţi la Poliţie – Apel de urgenţă 112.

– Atunci când aveţi animale pe care le oferiţi spre vânzare, identificaţi persoanele care se prezintă pentru a cumpăra şi reţineţi numărul de înmatriculare al autovehiculului cumpărătorului, solicitând totodată şi documentele ce se întocmesc cu ocazia vânzării.(sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)