Ștefan Ștefănescu, absolvent al Colegiului Național “Dimitrie Cantemir”, promoția 2021, coordonat de profesor dr. Costin Ionuț Dobrotă, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Fizică, ediția 2021, care s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021 în Lituania.

„Performanța lui Ștefan care se clasează între cei mai buni liceeni de pe întreg mapamondul vine să încununeze nu doar talentul său nativ pentru științele exacte și mai ales pentru fizică, ci și munca depusă pe tot parcursul anilor de liceu și strădania cu care își urmărește țelul”, a declarat prof. Dana Sticlaru, director al Colegiului Național “Dimitrie Cantemir”.

Ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat online, dat fiind contextul epidemiologic global, dar cei care au urmărit-o spun că aceasta a semănat cu celebra ceremonie de decernare a premiilor Oscar de către Academia Americană de Film.

Olimpiada Internațională de Fizică a fost cu prezență fizică și s-a desfășurat în Lituania.

Ștefan Ștefănescu a fost o prezență constantă la olimpiadele naționale și internaționale de matematică, informatică și fizică în cei 8 ani în care fost elevul Colegiului Național “Dimitrie Cantemir”. (foto: captură video)