Acțiunea de stingere a incendiului de litieră din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz s-a reluat în această dimineață, informează ISU Bacău.

Două hectare de vegetaţie ale unui ocol silvic din comuna Oituz au fost cuprinse, miercuri, de flăcări. Misiunea pompierilor este una dificilă, din cauza vântului puternic și a terenul greu accesibil.

În aceste momente, pentru lichidarea incendiului acționează forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești și Moinești și a Stației de Pompieri Podu Turcului respectiv: 26 de pompieri și un elev ce încadrează următoarele mijloace tehnice: șase autospeciale de primă intervenție și comandă, o șenilată și patru motopompe transportabile.

La locul indicat acționează și 15 reprezentanți ai Ocolului Silvic Privat Oituz și șase voluntari.

Incendiul este localizat, manifestându-se pe suprafața menționantă în comunicările anterioare, respectiv aproximativ 2 ha.

Terenul pe care se intervine este unul greu accesibil, accesul făcându-se fără autospeciale.

În cursul zilei de ieri, a fost creată o cale de acces, cu un buldoexcavator. Astfel, cu ajutorul tractoarelor din dotarea Ocolului Silvic Privat Oituz se face alimentarea cu apă, la locul indicat”, a transmis Ema Tereş, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.