Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a inspectat ieri stadiul lucrărilor de reabilitare care se derulează pe DJ 119, tronsonul Sărata – Nicolae Bălcescu, în cadrul unui proiect de reabilitare și modernizare, în valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Această investiție, care a fost aprobată pentru finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, vine în completarea proiectului prin care a fost modernizat, în 2021, drumul care leagă comunele Faraoani şi Nicolae Bălcescu”, a precizat şeful CJ Bacău.

„În prezent, procentul de realizare a proiectului este de aproximativ 40%. S-au realizat parțial intervențiile aferente structurii rutiere, constând în terasamente și mixturi asfaltice și sunt în curs de execuție lucrările la rigole betonate, podețe & noul pod din zona Sărata.

Le-am solicitat antreprenorului și responsabililor SPJD exigență în execuția și supravegherea lucrărilor. De asemenea, am dispus identificarea unei soluții tehnice optime pentru problema semnalată de locuitorii din zonă, cu privire la accesul către proprietăți, fără disconfort.

În mod cert, reabilitarea și modernizarea acestei artere este extrem de importantă atât pentru locuitorii din zonele Faraoani- Sărata cât și pentru cei care vor să evite traficul de pe E 85, folosind o rută alternativă”, a mai spus preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea.

DJ 119 își are originea în DN 11, în localitatea Bacău și destinația în DN 11 A, în localitatea Borzești, tronsonul de drum care va fi reabilitat și modernizat fiind de peste 2 kilometri. Traseul DJ 119: Bacău (DN 11) – Sărata – Valea Seacă – Buchila – Faraoani – Somuşca – Ciucani – Capăta – Dumbrava – Temelia – Gura Văii – Oneşti – Borzeşti(DN 11A).

ÿÛ
ÿÛ
ÿÛ
ÿÛ