Profesoara de 32 de ani din Suceava, sosită de curând din China și internată, ieri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, nu este infectată cu coronavirus, relatează observator.tv.

Probele prelevate ieri și trimise la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti au confirmat că femeia întoarsă din China la 1 februarie nu este infectată cu coronavirus.

“Ministerul Sănătății a fost informat de reprezentanții Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș că, probele pacientei din Suceava internată în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt negative pentru gripă noul și noul coronavirus. Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus.

În aceste condiții, medicii infecționisti din unitatea sanitară ieșeană  vor decide externarea sau tratament de specialitate pentru alte afecțiuni, dacă este cazul”, au transmis autorităţile, menționează sursa citată.

Ieri, în timp ce pacienta era transportată spre ambulanță, unul dintre paramedici a alunecat și a căzut cu targa, dar profesoara nu a fost afectată.(foto: captură video)