Un tânăr de 25 de ani și o femeie de 49 de ani au fost răniți într-un accident produs, ieri dimineață, în jurul orei 10.30, pe DN 11A, în localitatea Poiana Sărată, eveniment rutier despre care UNU pe Trotuș a scris inițial AICI.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului de polițiștii rutieri oneșteni, s-a stabilit că vinovat de producerea accidentului este un șofer de 56 de ani, din Onești, care a pierdut controlul direcției într-o curbă la stânga, și a intrat pe contrasens.

“La data de 07 februarie a.c., un bărbat de 56 de ani, din Oneşti, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 11, în afara localităţii Poiana Sărată, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum în curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 25 de ani, din judeţul Suceava.

În momentul producerii accidentului, conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din impact a rezultat rănirea tânărului de 25 de ani şi a unei femei de 49 de ani, din Oneşti, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 56 de ani.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

Polițiștii rutieri avertizează că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

– Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă! – Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Recomandăm conducătorilor auto să respecte viteza legală şi să o adapteze la condiţiile de drum! (foto: arhivă)