UiPath, companie IT deținută de omul de afaceri Daniel Dines, originar din Onești, a anunţat marţi că va concedia 10% din forţa de muncă a companiei, însemnând 420 de angajaţi, ca urmare a implementării unui plan de restructurare, scrie investing.com, potrivit zf.ro.

Concedierile urmează să aibă loc până la finalul primului trimestru din 2026. Până în acest moment nu se cunoaşte dacă planul de restructurare va afecta şi operaţiunile din România.

„Compania estimează că va avea costuri între 15 şi 20 de milioane de dolari ca urmare a pachetelor oferite foştilor angajaţi, respectiv între 2 şi 5 milioane de dolari pentru renunţarea la unele contracte în desfăşurare”, se arată într-un document depus de UiPath la bursă.

Aceasta este prima decizie luată de Daniel Dines, după ce antreprenorul oneștean a revenit în fruntea companiei.

Concedierile UiPath vin pe fondul unei piețe tech tensionate la nivel mondial. Marii giganți din sectorul tehnologiei au operat concedieri masive în ultimele luni. Potrivit platformei layoffs.fyi, doar în acest an, la nivel global, 204 de companii tech au concediat aproape 50.000 de angajați (49.978, mai precis). (foto: Facebook/UiPath Romania)