.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Onești a stabilit într-o ședință desfășurată astăzi care sunt locurile din oraș în care este obligatorie purtarea măștii de protecție. Astfel, suntem obligați să purtăm mască în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS CoV-2 (COVID-19) în mai multe locuri publice cum ar fi piața agroalimentară, târgul săptămânal, stații de autobuz/CFR, curțile bisericilor, etc.

Textul integral al comunicatului privind măsurile adoptate de CLSU Onești:

Astăzi, 06.08.2020, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Onești a aprobat HOTĂRÂREA nr. 18/06.08.2020 privind adoptarea unor măsuri suplimentare de protecție a populației în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului SARS- COV-2 pe teritoriul Municipiului Onești. Conform acestei hotărâri, se stabilesc locurile și destinațiile prevăzute și clasificate în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.18/04.08.2020 prin care se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în municipiul Onești, după cum urmează:
a) Piața agroalimentară, târgul și oborul săptămânal;
b) Toate zonele de așteptare pentru călători/pasageri, respectiv stații, peroane, gară/autogară;
c) Curți și perimetre adiacente ale lăcașurilor de cult, pe toată perioada desfășurării slujbelor/serviciilor religioase a acestora (biserici, case de rugăciuni);
d) Spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice și private;
e) Locurile unde se desfășoară spectacole în aer liber;
f) Oriunde se formează aglomerări de persoane pe domeniul public și nu poate fi respectată distanțarea fizică;
g) În zone de promenadă: toate parcurile de pe teritoriul municipiului Onești, pe întreg parcursul zilei. De asemenea, asociațiile de proprietari vor efectua periodic acțiuni de dezinfecție în scările de bloc și spațiile de folosință comună din municipiul Onești.
Pentru a preveni riscul infectării cu virusul COVID-19, precum și răspândirea acestuia în comunitate, cetățenii sunt rugați să respecte prevederile HOTĂRÂRII nr. 18/06.08.2020, precum și celelalte reguli și norme de protecție sanitară.