UPDATE – 11.21: Vești proaste de la locul intervenției la avaria care a lăsat fără apă tot Oneștiul – detalii AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tot Oneștiul a rămas fără apă, după ce ieri s-a produs o avarie majoră la conducta de aducțiune aparținând Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), în zona Parc Măgura, din Târgu Ocna.

RAJA a furnizat aseară și azi-dimineață, câteva ore, apă din rezerva de la Cuciur, însă intrarea în normalitatea ține strict de remedierea avariei de pe conducta de aducțiune.

Reporterii UNU pe Trotuș au reușit să stea de vorbă cu reprezentanții CRAB, care ne-a transmis că “în momentul de față (n.r. – sâmbătă, 14 septembrie, ora 10.30) se lucrează, se amenajează o conductă de by-pass, pentru a putea relua alimentarea. Nu putem estima cât vor mai dura lucrările, pe deasupra avaria s-a produs și într-o zonă fără semnal și nu putem ține legătura în timp real cu echipele de muncitori. În jurul orei 12.00-12.30, probabil că vă putem spune mai multe despre situația din teren.”

RAJA a comunicat, de asemenea, că reluarea alimentării cu apă în Onești nu se poate face decât după remedierea avariei și umplerea conductei de aducțiune.

“Ca urmare a comunicatului primit de la Compania de Apă Bacău, prin care ne informează că avaria produsă pe conducta Dn 800 din zona localității Tg. Ocna, care afectează alimentarea cu apă a municipiului Onești, aceasta se prelungește pe o perioadă de timp ce nu poate fi determinată.

RAJA S.A a întrerupt furnizarea apei potabile în municipiul Onești până la remedierea acestei avarii și reluarea alimentării cu apă de către Compania de Apă Bacău.

Vă asigurăm că imediat ce se va relua alimentarea cu apă de către Compania de Apă Bacău și se va asigura nivelul optim de apă din rezervoare, vom relua alimentarea cu apă a municipiului Onești, în condiții tehnice și de calitate prevăzute de lege. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în comunicatul RAJA Onești.