Tunelul dezinfectant cu triplă acțiune – pulverizare, UV și covor umed – împotriva infectării cu COVID-19, care a fost montat zilele trecute la spitalul din Onești, la intrarea în CPU, este o premieră la nivel național și a fost deja solicitat de foarte multe instituții publice din țară, unități medicale din linia întâi și centre suport, susține primarul Nicolae Gnatiuc.

“Acest concept tehnic (n.r. – tunelul dezinfectant cu triplă acțiune) a fost realizat, montat și donat de către SCEverEnergy Onești”, a mai precizat primarul Oneștiului.

Primarul Oneștiul susține că în scurt timp spitalul din localitate va avea în dotare și mult doritul aparat de testare în masă COVID-19.

“Tunelul dezinfectant, aparatul de testare în masă COVID-19 (ce va intra în dotarea spitalului Onești în aproximativ 3 săptămâni), echipamentele și aparatura achiziționate cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Onești sau prin campanii publice de donații și sponsorizări, reprezintă o parte din logistica și tehnica de ultimă generație de care dispune corpul medical oneștean în lupta împotriva noului coronavirus”, a menționat Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

“Personalul medical, administrația publică locală, poliția municipală, poliția locală, jandarmeria, pompierii militari, reprezentanții societăților de prestări servicii, voluntarii, donatorii persoane juridice și fizice, cu toții formăm un nucleu solid și omogen, înțelegând că numai împreună, uniți și solidari putem trece peste aceste momente de grea încercare!

Pe această cale le adresez mulțumiri și felicitări celor de la SC EverEnergy Onești pentru ideea extraordinară! Prin donația tunelului dezinfectant, aceștia s-au alăturat altor întreprinzători locali de calibru precum SC Agricultorul SA Onești, Grup Șerban Onești, SC Croco SA Onești, AgriShop, întărind și întregind echipa noastră”, a conchis edilul-șef al Oneștiului. (foto: facebook.com/PrimarOnesti)