UPDATE – 14.59: În jurul orei 14.45 a fost deschis traficul pe ambele benzi la podul peste râul Trotuș. Acest regim de circulație va fi păstrat până la primăvară, când constructorul va relua lucrările de reabilitare a podului, pe banda rămasă nemodernizată.

UPDATE – 14.46: „În urma demersurilor efectuate de prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu, s-a primit avizul ca pe DN 11, pe podul de peste râul Trotuș, zona Onești, în urma lucrărilor de reabilitare, ce se execută etapizat, să fie reluată circulația pe pod în ambele sensuri, cu semnalizarea zonei asigurată corespunzător de Serviciul Rutier al I.P.J. Bacău și antreprenorul general responsabil de executarea lucrărilor de reabilitare.
Astfel, în această perioadă, se poate circula pe ambele sensuri în zonă, cetățenii fiind rugați să respecte semnalizarea aferentă astfel încât traficul să se desfășoare fără incidente”, se arată într-o postare pe pagina oficială de facebook a Prefecturii Bacău.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Dintr-o clipă într-alta – aceasta fiind strict decizia constructorului – traficul rutier la podul peste râul Trotuș din Onești va reveni la normal, pe două benzi, după ce CNAIR și IGPR au eliberat documentele necesare.

Ora estimată este 14.00.

Avizele semnate au fost trimise de emitenți către Prefectura Bacău, în format electronic, de unde au fost transmise mai departe către constructor.