Un bărbat în vârstă de 46 ani, din Buciumi, a ajuns în stare gravă la spitalul din Onești, fiind operat de urgență, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în zona gâtului, a toracelui și la subraț, în urma unei răfuieli sângeroase care s-a petrecut aseară într-un bar din centrul localității Buciumi, de lângă Onești.

Scenele sângeroase s-au derulat într-un bar aflat în apropierea Primăriei Buciumi. Conflictul spontan a izbucnit între șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 46 de ani, pe fondul consumului de alcool.

Scandalagiii și-au împărțit zeci de pumni și picioare și s-au tăiat între ei cu cuțitele, nu mai puțin de cinci bărbați ajungând la spital, unii dintre ei cu răni grave.

Cel mai grav este un bărbat de 46 de ani, din Buciumi, care a ajuns la CPU (Compartimentul Primiri Urgențe) Onești înjunghiat în gât, în burtă și la subraț.

“Pacientul prezenta o plagă înjunghiată în regiunea gâtului, cu secționare de trahee, o plagă înjunghiată în axila stângă și o plagă înjunghiată în torace, cu pneumotorax drept. A fost stabilizat în CPU, apoi a fost introdus în sala de operație, unde i s-a montat un dren toracic, s-a suturat traheea, iar în cursul dimineții a fost transferat la Iași, la Chirurgie Toracică, intubat, ventilat și stabil”, ne-a declarat dr. Ana Maria Băncescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca”.

În încăierarea de la Buciumi a mai fost înjunghiat și un tânăr de 25 de ani, care a fost de asemenea operat și a rămas internat la Terapie Intensivă, și un bărbat de 31 de ani. Acesta din urmă nu a necesitat internarea, după ce a primit îngrijirile medicale necesare putând pleca acasă.

“Pacientul de 25 de ani s-a prezentat cu o plagă înjunghiată în torace, cu hemopleumotorax stâng. S-a instituit drenaj toracic și a rămas internat în cadrul secției Chirurgie, la Terapie Intensivă”, a mai precizat dr. Băncescu.

Alți doi bărbați implicați în scandal, unul de 36 de ani, din Buciumi, și unul în vârstă de 55 de ani, din Bogdănești, au fost aduși la spital cu mai multe traumatisme și fracturi.

Bărbatul de 36 de ani, care prezenta un traumatism cranio-facial, cu plagă contuză occipitală, cu fractură occipitală și mici hemoragii, precum și o fractură deschisă la gamba dreaptă, a rămas internat la Chirurgie.

Când au fost aduse la spital, toate cele cinci victime ale încăierării se aflau într-o stare avansată de ebrietate, au precizat surse din cadrul anchetei.

Pentru aplanarea conflictului a fost nevoie de intervenția de urgență a mai multor echipaje de poliție din Onești, care s-au deplasat de urgență la fața locului.

Polițiștii oneșteni au deschis o anchetă iar cercetările continuă. (foto: arhivă)