UPDATE – 19.32: Oneștenii au din nou apă. Nu încă și cei care locuiesc la etajele superioare, dar se pare că situația reintră în normal. Rămâne de văzut cât timp va dura această stare firească. Riscă cineva un pronostic?

După o zi de duminică în care li s-a servit din nou apă cu program, două ore dimineața și două ore spre seară, oneștenii vor avea, de azi, iarăși apă la robinete în regim permanent.

Cel puțin așa ne-a informat administratorul unic al SC Apă Canal SA, Cornel Fântână.  O precizarea foarte importantă: reluarea furnizării apei potabile în regim continuu nu se va produce mai devreme de amiază!

“La 6 dimineața a ajuns apa. Umplem rezervoarele și după ora 14.00 vom livra apă în Onești. Dacă debitul va fi bun, ne-a declarat administratorul-unic al SC Apă Canal SA.

Vă reamintim că exact cu o săptămână în urmă se punea problema sistării totale a furnizării apei potabile în municipiul Onești de către Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), ca urmare a debitelor de circa un milion de euro înregistrate la acea dată de SC Apă Canal SA.

Până la urmă, șefii CRAB au fost convinși de autoritățile locale să nu adopte această măsură drastică, după cum puteți citi accesând link-ul de mai jos: https://unupetrotus.ro/crab-a-luat-decizia-finala-in-privinta-furnizarii-apei-potabile-in-municipiul-onesti/ .

La această oră, în Onești nu curge un strop de apă, disconfortul fiind resimțit de foartă multă lume – în special adulți care trebuie să ajungă la serviciu și copiii care merg la școli și la grădinițe.