La data de 06 martie a.c., Poliţia Moineşti a fost sesizată cu privire la faptul că ar fi avut loc un accident de circulaţie în comuna Balcani, iar conducătorul auto implicat ar fi părăsit locul accidentului.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că, la data de 06 martie a.c., în jurul orei 11.30, o tânără de 27 de ani, din Moineşti, în timp ce se deplasa în calitate de pieton pe drumul comunal din Balcani, ar fi fost surprinsă şi accidentată de un autoturism al cărui conducător auto ar fi părăsit locul faptei.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a pietonului.

Poliţiştii s-au mobilizat de îndată şi au identificat conducătorul auto în cauză, respectiv, un bărbat de 45 de ani, din comuna Balcani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,33 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, a fost luată măsura reţinerii bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi modificarea locului accidentului.

 Recomandările polițiștilor de la rutieră pentru conducătorii auto:

Respectați ceilalţi participanţi la trafic!

De asemenea, în cazul în care sunteți implicați într-un accident rutier sunaţi prin apelul unic de urgenţă 112 pentru a anunţa evenimentul rutier. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)