Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a precizat, într-un comunicat de presă remis astăzi, vineri 3 august, că se va propune clasarea dosarului penal deschis pe numele șoferului mașinii cu număr anti-PSD, Răzvan Ștefănescu.

”Având în vedere interesul public major în ceea ce privește circulația pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente. În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, au precizat reprezentanții IGPR, în comunicatul de presă.

Răzvan Ștefănescu (45 de ani) a intrat în România pe data de 17 iulie, cu o mașină cu numere de înmatriculare conținând un mesaj obscen la adresa PSD, iar până ca acestea să-i fie reținute de polițiști, bărbatul a circulat nestingherit prin țară, timp de 10 zile. În acest timp, a și fost oprit de mai multe echipaje de poliție, dar nu a pățit nimic până luni, 30 iulie, când numerele i-au fost reținute de un echipaj din Capitală.