La data de 02 august a.c., polițiștii au desfășurat încă o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe întreaga reţea de drumuri publice din judeţ, continuând astfel activităţile preventive pentru asigurarea climatului de siguranţă publică a cetăţenilor.

Polițiștii rutieri şi cei de ordine publică, atât din mediul urban, cât şi rural au acţionat pe toate categoriile de drumuri din judeţ care prezintă risc crescut de accidente, precum şi pe principalele intrări şi ieşiri din localităţi.

Poliţiştii băcăuani au desfăşurat activităţi pentru combaterea încălcărilor regimului legal de viteză, a nerespectării normelor legale de către pietoni, a neacordării priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, precum şi pe linia combaterii conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, poliţiştii au constatat pe drumurile din judeţ, 199 de abateri de la prevederile rutiere, în valoare de 104.420 de lei. Ca măsură complementară au fost reținute în vederea suspendării 7 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităţilor preventive desfăşurate de poliţiştii băcăuani, în cursul lunii iulie a.c. au fost reţinute 89 de permise de conducere emise de autorităţi străine cetăţenilor români. Măsura complementară de reţinere a permiselor de conducere a fost aplicată de poliţişti îndeosebi pentru neacordare de prioritate şi încălcarea regimului legal de viteză, două din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Având în vedere că depăşirea limitelor legale de viteză constituie una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere produse pe drumurile publice, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei traficului rutier şi au constatat 41 de abateri.

Exemplu:

Poliţiştii au depistat un bărbat de 58 de ani, din judeţul Vrancea, care, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 11A, în localitatea Urecheşti a depăşit neregulamentar un autoturism, încălcând marcajul longitudinal continuu.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.

Totodată, poliţiştii împreună cu reprezentant din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au depistat în trafic un bărbat de 60 de ani, din Oneşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară produse alimentare, fără a deţine autorizaţie sanitar-veterinară pentru transport.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform art.3, lit.b din H.G.984/ 2005.

Poliţiştii desfăşoară permanent activităţi de prevenire pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică cetăţenilor judeţului Bacău. Astfel, acțiunile pentru siguranța traficului rutier și prevenirea evenimentelor negative în trafic continuă și în perioada următoare.

Pentru ca deplasările să se realizeze în condiţii de siguranţă, poliţiștii băcăuani recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor rutieri şi regulile de circulaţie.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău