Locuitorii din Tg. Trotuș nu mai suportă regimul cazon la care sunt supuși (s-au făcut două săptămâni de când nu au apă), fapt pentru care vineri, 3 februarie, toată lumea care dorește să-și manifeste dezaprobarea vizavi de sistarea furnizării apei potabile în comună o poate face, în cadru organizat, în fața Primăriei.

La protestul care ar urma să aibă loc vineri sunt invitați să participe și reprezentanții Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), cel puțin asta și-ar dori George Știrbăț, inițiatorul acestei manifestări și cel care se declară reprezentantul societății civile din comuna Tg. Trotuș.

“Vă informez pe această cale că societatea civilă a comunei Târgu Trotuș, prin intermediul unor reprezentanți, a inițiat, astăzi (n.r – luni, 30 ianuarie), o acțiune de înaintare către Primăria Târgu Trotuș a cererii organizării unui Protest prin care cerem UAT Târgu Trotuș, intermediarul furnizării apei în localitate de către societatea dumneavoastră, rezolvarea de urgență a situației de CRIZĂ în care ne aflăm. Acest Protest se va desfășura lângă Primărie, vineri, 3/02/2017, între orele 11.00 și 15.00.

Având în vedere că NICIODATĂ cele trei părți implicate-consumatori, furnizori, intermediari-nu au stat la masa negocierilor în plen, pentru a se dezvălui toate aspectele care au dus la generarea acestei crize scăpate de sub control, vă rugăm respectuos să desemnați un reprezentant al companiei dumneavoastră care să participe la acest dialog social, pentru a lua împreună măsurile corespunzătoare rezolvării în regim de urgență a situației INUMANE în mijlocul căreia ne-am trezit, majoritatea dintre noi, cei care nu avem restanțe la plata apei simțindu-ne umiliți și furați de dreptul elementar la un trai decent, civilizat!

Vă anunțăm că trimitem o serie de asemenea adrese de înaintare, respectiv invitații la acest dialog social reprezentanților Sanepid, Protecția Consumatorilor, presă, încercând în disperare de cauză soluționarea problemei!”, este conținutul scrisorii primite pe adresa redacției.