Stațiunea Slănic Moldova s-a cufundat în beznă pentru mai multe ore, în seara de sâmbătă, 27 ianuarie, din cauza unei pene de curent căreia lucrătorii de la E.On i-au dat de capăt cu mare greutate.

O primă pană de curent s-a produs în jurul orei 18.30, mulți turiști fiind surprinși pe pârtia de schi. “Eu am reușit să cobor, dar soră-mea, care este începătoare, a rămas sus, cu prietenul ei și cu instructorul. Mai sunt destui schiori pe pârtie”, ne-a spus un tânăr schior.

Echipele de intervenție ale distribuitorului de energie electrică au intervenit cât de repede au putut, în condițiile în care aceștia au venit de la Onești, dar chiar și așa stațiunea Slănic Moldova a stat cufundată în beznă totală aproape o oră și jumătate.

Nu doar stațiunea Slănic Moldova a rămas în întuneric sâmbătă seară (n.r. – 27 ianuarie) ci și localitățile Cerdac și Cireșoaia.

După ce lucrătorii de la E.On au reușit să remedieze defecțiunea, bucuria turiștilor care petreceau pe pârtie sau în alte locuri din stațiune tot nu a ținut foarte mult, pentru că a urmat o nouă pană de curent.

“Probabil a fost suprasolicitată rețeaua, din cauza consumului mare de energie electrică, dar asta nu înseamnă că e în regulă ce s-a întâmplat, suntem în secolul 21, ce naiba!”, a comentat un alt turist, iar un localnic a subliniat faptul că “depinde ce problemă este, să nu fi pocnic un cablu de curent care este îngropat în pământ, s-a întâmplat asta nu de mult, iar intervenția a durat aproape două zile!

La ora 21.10 stațiunea Slănic Moldova era încă în beznă, iar cei mai mulți dintre turiști se retrăseseră deja în camere, sătui să mai aștepte rezultatul intervenției celor de la E.On.

Păcat de eforturile pe care le fac antreprenorii locali să le ofere turiștilor toate condițiile pentru a se simți bine, dacă și aceste momente de relaxare sunt stricate de incidente precum cel petrecut sâmbătă seară.