Un bătrân, de 74 de ani, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii și fără să se asigure, a fost lovit de o mașină condusă de un tânăr de 34 de ani, pe DN 2F, în localitatea Traian. Din fericire, în urma accidentului bărbatul rănit a scăpat cu viață, având însă nevoie de îngrijiri medicale.

“La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii rutieri au cercetat un accident rutier produs pe DN 2F, în localitatea Traian, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din cercetarea efectuată la faţa locului a reieşit faptul că un tânăr de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Vaslui-Bacău, a surprins şi accidentat un bătrân, de 74 de ani, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii şi fără să se asigure.

În urma impactului, pietonul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto a fost negativă, iar în cauză poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru.

O femeie a murit alaltăieri, la Onești, și un bărbat a decedat aseară, în comuna Oituz, după ce au fost loviți de mașini, în timp ce doreau să traverseze strada prin loc nepermis și fără să se asigure.

ATENŢIE PE UNDE TRAVERSAŢI!

Deşi pietonii cunosc regulile de circulaţie, mulţi le ignoră.

Pentru a nu ajunge în situaţii similare, poliţiştii le recomandă pietonilor:

  • să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere!
  • să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că poate opri în condiţii de siguranţă!
  • să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor).

 Conducătorii auto sunt sfătuiţi:

  • să îşi amintească mereu că pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut, în apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie să sporească atenţia.
  • să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează!
  • să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, în special lovirea unui pieton în orice situaţie, nu doar în apropierea de trecerile pentru pietoni. (foto: arhivă)