Peşte şi carne expirate, vitrine murdare şi aparate de feliat ruginite. Asta au descoperit inspectorii de la Protecţia Consumatorului într-o razie în 14 hipermarketuri din acelaşi lanţ. Peste o tonă şi jumătate de alimente periculoase au fost oprite înainte de a ajunge pe farfuriile românilor. Două spaţii unde se vinde mâncare gătită ar putea fi închise, scrie observator.tv.

14 magazine care aparţin lanţului de hipermarketuri Carrefour au fost verificate simultan în toată ţara de inspectorii de la Protecţia Consumatorului.

Nu a existat niciun magazin verificat în ţară care nu aibă probleme, spun inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care le-au văzut pe toate la acest control: de la vitrine murdare la feliatoare şi tăietoare ruginite.

Peste 1600 de kilograme de alimente din 14 supermarketuri au fost retrase de la raft. S-au dat 35 de amenzi a căror valoare depăşeşte 300 de mii de lei. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului propun şi închiderea pentru jumătate de an a sectoarelor de gastronomie în două dintre magazinele din Bucureşti, mai scrie sursa citată.

NEREGULILE DEPISTATE (sursa: economica.net)

La Carrefour Mega Mall, spre exemplu, ANPC a găsit în depozit carne de mânzat expirată, pește depozitat incorect, alimente depozitate la temperaturi mai mici de 60 de grade pentru masa caldă.

La Carrefour Militari au fost, de asemenea, probleme cu depozitarea incorectă a peștelui, cu inducerea în eroare a consumatorului privind prospețimea peștelui și cu respectarea temperaturii unor produse alimentare.

La Carrefour Băneasa s-au constatat aceleași probleme de păstrare incorectă a peștelui, o calitate necorespunzătoare pentru pulpe de curcan congelate și temperatură prea mică a alimentelor oferite dla raionul gastro.

La Carrefour Orhideea, pe lângă problemele de depozitare a peștelui, nerespectarea temperaturii mâncării calde și a unor produse congelate de calitate necorespunzătoare, s-a mai descoperit și faptul că alimente cu care se gătea în unitatea proprie nu aveau documente din care să reiasă data de fabricație.

Probleme au fost și la Carrefour Grand Arena, Orhideea, Park Lake, Colosseum, Satu Mare, Lotus Market Oradea, Cluj Napoca, Constanța,Sibiu, și Brașov.