Doi frați, unul de 29 de ani, iar celălalt de 34 de ani, ambii din comuna Orbeni, au murit înecați, fiind găsiți fără suflare de către pompierii băcăuani în această dimineață (n.r. – vineri, 13 iulie), la mai bine de 12 ore din momentul dispariției.

Bărbatul de 34 de ani plecase la scăldat pe râul Siret, dar după ce a intrat în apă ca să se răcorească a fost luat de curenții puternici, neputând fi salvat de un martor prezent și el la locul tragediei.

Pompierii băcăuani au intervenit în căutarea bărbatului luat de ape cu două bărci, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD.

Peste câteva ore de căutări, a apărut în zonă și fratele bărbatului de 34 de ani dat dispărut. Tânărul de 29 de ani a sărit în apă să-și caute fratele, dar a fost luat la rândul său de curenți și nu a mai putut ieși la suprafață.

Căutările celor doi frați au durat până aseară, la ora 21.25, când au fost sistate din cauza întunericului, și au fost reluate astăzi (n.r. – vineri, 13 iulie), când pompierii scafandri au și găsit trupurile neînsuflețite ale dispăruților.

„Am fost solicitaţi pentru căutarea unei persoane înecate. Pe parcursul misiunii, fratele victimei s-a aruncat în apă în căutarea persoanei dispărute, dar, din nefericire, şi acesta s-a înecat”, a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Bacău.

Trupurile celor doi frați au fost recuperate de la o distanță de aproximativ 5-6 metri față de mal.