Depresia a făcut o nouă victimă la Onești, după cazul tinerei de 38 de ani care s-a aruncat în gol de la fereastra locuinței în care locuia, situată la etajul 4 al unui bloc de pe strada Mercur, în dimineața zilei de marți, 19 iunie.

În aceeași zi (n.r. – marți, 19 iunie), în jurul orelor 18.30-19.00, un tânâr de 37 de ani, B.T., căsătorit și tatăl unei fetițe de 11 ani, a fost găsit spânzurat în locuința mamei sale, cu care era vecin.

Din informațiile aflate pe surse de UNU pe Trotuș, tânărul lucra în cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, iar în urmă nu cu mult timp ar fi abordat un broker de asigurări căruia i-ar fi transmis că dorește să încheie o asigurare pe viață, deziderat care nu s-a mai împlinit.

Mama tânărului nu era acasă în momentul producerii tragediei.

“Probabil că și în acest caz, la fel ca în cazul tinerei care s-a aruncat de la etaj, avem de-a face cu o depresie severă”, ne-au declarat surse din cadrul anchetei.

Acesta este al doilea caz de suicid de la Onești produs în decurs de numai câteva ore. În dimineața zilei de 19 iunie, o tânără de 38 de ani s-a aruncat în gol de la fereastra locuinței sale, situată la etajul 4 al unui bloc de pe strada Mercur.

În România, conform unui studiu Eurostat (organism care se ocupă cu statistica al Comisiei Europene), frecvența suicidului este peste media europeană iar cele mai predispuse categorii de vârstă sunt adolescenții cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, adulții între 50 și 54 de ani și persoanele peste 85 de ani.