Unitățile de învățământ din Onești s-au redeschis fizic astăzi pentru toți copiii de grădiniță și elevii din ciclurile primar, gimnazial, liceal și postliceal, după ce municipiul de pe Trotuș a intrat în scenariul verde, și anume incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 1 la mia de locuitori.

Bucuria reîntâlnirii cu colegii a fost savurată din plin de elevi, care veneau după luni întregi de învățământ online. Mulți dintre ei au ales să-și petreacă timpul împreună și după cursuri, la câte un suc sau o prăjitură, dar participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din Onești, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, va fi din nou imposibilă în următoarele două zile.

Elevii și preșcolarii care învață la unitățile de învățământ din Onești au fost deja informați de cadrele didactice că marți, 23 februarie, și miercuri, 24 februarie, cursurile se vor ține din nou online. Suspendarea temporară a cursurilor fizice este cauzată de lipsa apei.

CRAB a anunțat o avarie la conducta de aducțiune care alimentează cu apă municipiul Onești, fapt pentru care RAJA SA a fost nevoită să furnizeze apă către populație și implicit către unitățile de învățământ din oraș după un anumit program (detalii AICI), până la remedierea situații.

Elevii și preșcolarii din Onești vor reveni la cursuri joi, 25 februarie, după ce se va relua furnizarea apei în regim continuu, cu condiția ca lucrătorii CRAB să remedieze avaria produsă în zona Tuta în timpul estimat. (foto: imagine ilustrativă)