Angajații unui supermarket din Onești și clienții ce se aflau aseară (n.r. – duminică, 21 februarie) în unitatea comercială respectivă, situată pe bulevardul Oituz, au trăit momente de groază după ce în magazin a intrat un adolescent având un comportament agitat, cu un pistol asupra sa.

Deși cât timp s-a plimbat printre rafturi tânărul în cauză nu a scos arma cu totul din buzunar, doar faptul că o ținea cumva la vedere și era destul de agitat a stârnit panică printre angajații și clienții magazinului.

“Fata de la casă a înghețat de frică, ne-a relatat un martor ocular.

Imediat a fost solicitată intervenția polițiștilor și a jandarmilor, care odată ajunși la fața locului l-au imobilizat pe tânăr, l-au dezarmat și apoi au trecut la legitimarea acestuia.

“La data de 21 februarie a.c., la ora 19.40, polițiștii oneșteni au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că într-un supermarket de pe bulevardul Oituz din localitate, un tânăr ce s-ar afla sub influența băuturilor alcoolice afișează un comportament agitat și are asupra sa o armă.

La fața locului au intervenit patrule de siguranță publică, ce în urma controlului efectuat asupra persoanei indicate, un tânăr în vârstă de 16 ani, din localitate, au identificat arma în cauză, respectiv un pistol neletal cu bile și mai multe elemente de muniție.

Arma, încărcătorul și muniția (n.r. – în jur de 150 de bile) au fost confiscate în vederea cercetării.

Tânărul a fost audiat la sediul Poliției Municipiului Onești.  

În cauză a fost deschis dosar penal pentru port fără drept de armă neletală care nu este supusă autorizării, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal de poliție Cătălina Păduraru. (foto: arhivă)