Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” este liceul numărul 1 din Onești în ceea ce privește rata de promovare la examenul de Bacalaureat 2019, fiind urmat îndeaproape de Colegiul Național “Grigore Moisil”.

96,08% este rata de promovare obținută de absolvenții Colegiului Național “Dimitrie Cantemir” din Onești, în vreme ce la “Moisil” rata de promovare de anul acesta este de 95,32% (rezultate înainte de publicarea rezultelor finale, după contestații).

Al treilea cel mai bun liceu din Onești este Liceul Teologic “Fericitul Eremia”, unde rata de promovare a fost 84,38%.

La nivel județean, primele trei locuri sunt ocupate, în ordine, de Colegiul “Gheorghe Vrânceanu” Bacău (99,52% rată de promovare), de Colegiul “Ferdinand I” (99,40%) și de Colegiul “Vasile Alecsandri” (99,16%). Cele mai bune licee din Onești ocupă locurile 4 și 5 în județ, după rata de promovare.

Altfel, de la Liceul Tehnologic din Onești au luat BAC-ul doar șase candidați, iar la Liceul Tehnologic “Petru Poni” numai 8 candidați au trecut BAC-ul din cei 24 elevi care au susținut examenul. Interesant este că de la Liceul Tehnologic din Onești au susținut examenul doar 16 elevi, restul până la cei 57 înscriși neprezentându-se.

Pe de altă parte, nu mai puțin de 1.278 de candidați din tot județul au depus contestații fiind nemulțumiți de rezultele de la Bac 2019. (foto: arhivă)