Nu de puține ori, operațiunile de toaletare a copacilor crescuți prea aproape de blocuri sau chiar de tăiere și de îndepărtare totală a acestora de pe domeniul public a băgat vrajba între oneșteni. Chiar dacă angajații de la DPP intervin pentru defrișarea vegetației doar după ce au toate aprobările necesare și în cele mai multe dintre cazuri în urma solicitărilor ferme din partea locatarilor, au fost destule situațiile în care aceștia au fost pur și simplu asaltați de cetățenii revoltați.

Pentru ca astfel de situații tensionate să nu se mai repete și în condițiile în care la registratura Primăriei Onești se depun numeroase cereri de toaletare sau chiar de tăiere a copacilor din jurul blocurilor, primarul municipiului Onești, Laurențiu Neghină, a ținut să aducă clarificări pe marginea acestei probleme.

Stimați oneșteni,

În ultimele zile am primit în audiență, în limita timpului și a restricțiilor actuale, un număr important de oneșteni și am recepționat, fie direct, fie prin mesaje telefonice, fie pe Facebook, multiple solicitări de rezolvare a unor probleme, mai mult sau mai puțin urgente.

Între acestea au fost și mai multe cereri de toaletare sau efectiv de tăiere a unor arbori, crescuți mult prea aproape de bloc, care vă afectează în mod vădit confortul zilnic.

Vă informez că, pentru a putea dispune tăierea respectivilor arbori, îmi este necesară o cerere din partea președintelui de asociație, însoțită de o listă cu semnături ale locatarilor de pe partea blocului unde se află copacii, cerere care va fi depusă la primărie, în atenția mea.

Vă mulțumesc pentru comunicare și înțelegere și vă garantez că mă voi apleca asupra tuturor problemelor semnalate!”, a precizat primarul Laurențiu Neghină, într-o postare pe Facebook. (foto: imagine ilustrativă)