Cele patru echipe rămase în cursa pentru câștigarea titlului național la oină – Straja București, Biruința Gherăești, Frontiera Tomis Constanța și CS Politehnica Cluj – se vor înfrunta pe stadionul “Energia”, la sfârșitul acestei săptămâni (17 și 18 iunie), în cadrul primului turneu play-off din cele două în care va decide campioana țării.

Înaintea turneului play-off de la Onești, Frontiera Tomis Constanța are 21 de puncte, Straja și CS Politehnica Cluj au acumulat câte 17 puncte, iar nemțenii de la Biruința Gherăești sunt pe locul 4, cu 15 puncte.

“Decizia noastră de a găzdui o competiție de un asemenea nivel derivă din dorința de a populariza la nivel local tradiționalul sport românesc – oina. Am considerat că cea mai bună metodă de a introduce acest sport în rândul tinerilor și nu numai, din municipiul Onești este organizarea unui Campionat Național.

Doresc să mulțumesc atât domnului președinte al Federației, Nicolae Dobre, pentru sprijin și pentru oportunitatea oferită de a organiza acest eveniment în orașul nostru, cât și domnului primar al municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, pentru sprijinul acordat în organizarea competiției”, a afirmat directorul CSȘ Onești, Florin Rădulescu.

Pe stadionul “Energia”, cele patru echipe vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, așadar oneștenii vor avea ocazia să asiste la șase meciuri de oină, în cele două zile de turneu.

“Competiția de la Onești, din perioada 17-18 iunie, va fi, în mod sigur, cea mai echilibrată întrecere de anul acesta. Vom asista la meciuri de mare calitate, urmând să vedem la lucru tot ce are mai bun oina la nivel masculin. Nu există o favorită certă, toate cele patru echipe având șanse la medalii pâna la ultimul meci din cadrul celui de-al doilea turneu play-off, de la Iași”, a declarat președintele Federației de Oină, Nicolae Dobre.

Așa după cum a precizat și președintele Federației de Oină, medaliile de campioni vor fi decernate după un al doilea turneu play-off, care va avea loc la Iași. Acesta este programat în toamnă, între 17 și 17 septembrie.