SONY DSC
 

RAFO nu a mai produs un litru de combustibil de ani buni, iar pentru asigurarea cheltuielilor curente de pază, utilități, plata salariilor și asigurarea condițiilor de conservare este nevoie să vândă bunurile mobile și imobile care nu-i mai sunt de folos.

La RAFO continuă să domnească haosul, în sensul că nimeni nu se poate pronunța cu privire la soarta rafinăriei de la Borzești, dacă aceasta va mai fi vreoadată pusă în funcțiune, cu tot interesul iranienilor sau al altor entități să o cumpere.

Deocamdată, ca să poată să acopere cheltuielile curente – cu paza obiectivului, a utilităților, plata salariilor și aasigurarea condițiilor de conservare – RAFO vinde tot ce poate din curte, bunuri mobile și imobile care nu-i mai sunt de trebuință.

Cel puțin asta susține liderul de sindicat de la RAFO, Ion Marian. Pentru acoperirea cheltuielilor curente de pază, utilități, asigurarea conditților de conservare și plata salariilor s-a procedat și se va proceda la valorificarea de bunuri mobile și imobile altele decât structura tuturor instalațiilor tehnologice, care pot face obiectul inițierii unui program de reorganizare și reactivare a obiectivului RAFO. Trebuie precizat că toate instalațiile din cadrul rafinăriei activate în perioada 1978 – 1982 există încă, nu au fost tăiate și sunt încă în perfectă stare de conservare prin grija și eforturile administrației și a salariaților”, se arată într-o informare semnată de Ion Marian.