La data de 27 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au depistat şi reţinut doi bărbaţi, unul de 27 de ani şi altul de 33 de ani, din judeţul Ilfov, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metoda “ŞMEN”.

Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat că, la data de 31 august 2017, în jurul orei 21.30, cei doi bărbaţi s-ar fi deplasat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Bacău şi ar fi rugat un angajat al societăţii în cauză să-i ofere spre vânzare o sticlă de băuturi alcoolice, prilej cu care i-a înmânat acestuia o bancnotă de 500 de lei. La momentul numărării bancnotelor, unul din bărbaţi i-ar fi distras atenţia angajatului, iar celălalt ar fi solicitat încă un produs, motiv pentru are banii ar fi fost din nou preluaţi, în vederea renumărării. Profitând de neatenţia vânzătorului, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din bani şi ar fi refuzat să mai achiziţioneze produsele solicitate, cauzând un prejudiciu de 200 de lei.

Poliţiştii au reuşit identificarea celor doi bărbaţi pe raza judeţului Ilfov, iar la data de 27 august a.c., faţă de aceştia s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propuneri legale.

Sursa: IPJ Bacău