La data de 27 august a.c., poliţiştii din Scorţeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat pe Dn 2G, un bărbat de 42 de ani, din comuna Bereşti-Tazlău, la volanul unui autoturism, având o concentraţie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Moineşti unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

La aceeaşi dată, un echipaj de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău a depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Letea-Veche, sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au depistat în trafic un localnic de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Sursa: IPJ Bacău