Zeci de români au aflat că au rămas și fără bani, și fără vacanțe, după ce agenția de turism de la cumpăraseră sejururile i-a informat printr-un simplu sms că va intra în insolvență și, prin urmare, nu-și mai poate onora obligațiile.

„Cu părere de rău vă anunţăm că societatea este în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate (…) Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate”, este mesajul pe care l-au primit pe telefoane clienții lăsați cu ochii în soare de agenția de turism în cauză, scrie observator.tv.

Oamenii sunt disperați, mai ales că plătiseră sume considerabile. „Suntem 4 familii care ar fi trebuit să plecăm joi, 28 iunie, în Turcia. 8000 de euro am plătit”, își plânge de milă una dintre acestea, într-o postare pe internet.

„Am plătit biletele din februarie… la mari insistenţe pentru a nu pierde oferta-minune. Am achitat ca un bun creştin ca să nu rămân fără vacanţă (…) Mi s-a confirmat că este rezervarea făcută, dar nu este plătită”, scriu alți păgubiți, conform aceleiași surse.

Printre turiștii păgubiți sunt și unii care au apucat deja să ajungă la destinația de vacanță, unde au constatat că trebuie să se descurce pe cont propriu, doar rezervarea fiind făcută, nu însă și plătită.

În România, aproape că nu există an în care zeci de turiști să nu fie țepuiți de agențiile de turism. Anul trecut, agenția Omnia Turism a lăsat fără bani și fără vacanțe mii de persoane, fiind vândute excursii de aproape 8 milioane de euro în momentul în care patronul agenției s-a sinucis.

Oficialii companiei nu mai răspund la telefon. (Foto: arhivă)