La Complexul comercial Nevila Onești, primăvara începe cu Târgul de mărțișoare! Cea de-a treia ediție a Târgului de mărțișoare de la Nevila vă așteaptă cu sute de modele de mărțișoare, nenumărate daruri de primăvară sau cu idei de mărțișoare și de cadouri specifice acestei perioade.

O nouă ediție a Târgului de mărțișoare se deschide, mâine dimineață, în cadrul complexului comercial Nevila din Onești.

Mărțișoare modelate, pictate, împletite sau cusute cu motive tradiționale, realizate cu imaginație din material textil, din ceramică, cu fir metalic, pietre semiprețioase, etc., însoțite de nelipsitul fir alb-roșu, simbol al primăverii, toate acestea se găsesc la standurile dedicate din cadrul târgului.

Delicații ghiocei, simbol prin excelență al primăverii, gărgărițele, dar și coșarii aducători de noroc apar pe aceste delicate mărțișoare care vestesc venirea anotimpului verde.

“Pentru al treilea an la rând, Nevila Onești organizează pentru toți oneștenii și pentru locuitorii din localitățile învecinate Târgul de mărțișoare, marcând, și în acest fel, așteptatele sărbători ale primăverii, 1 și 8 martie. Astfel, doamnele și domnișoarele pot fi răsfățate în această perioadă, și nu numai, printr-un simplu gest, acela de oferi un mărțișor, gest care vine să sublinieze importanța existenței lor în viața noastră”, a spus Dragoș Neghină, organizatorul târgului.

Pe lângă sutele de modele de mărțișoare, în cadrul Târgului de mărțisoare de la Nevila, vizitatorii pot achiziționa zeci de alte obiecte decorative cu tematică spre a fi dăruite odată cu venirea primăverii.

Se spune că firele mărțișorului au fost toarse de către Baba Dochia în timp ce urca oile la munte, pentru păscut, iar în el sunt cuprinse toate zilele anului, albul și roșul simbolizând iarna (anotimpurile reci) și vara (anotimpurile calde). Conform legendei, mergând cu turma cu oi Baba Dochia a găsit pe jos o monedă de argint și i-a făcut o gaură prin care a trecut firul alb-roșu. Așa a apărut mărțișorul.

Târgul de mărțișoare va fi deschis vizitatorilor până în data de 8 martie, inclusiv.